3 Ocak 2022 Pazartesi

Arkeolojik Kazı Terimleri

 


Arkeolojik Kazı Terimleri, eski dönemlere ait eşyaların ve yapıların incelenmesiyle kültürleri, dilleri, dini inanışları, yaşam alanları hakkında fikir almamızı sağlar. Kazı esnasında çıkan eşyalar, her türlü dış etkilerden hasar göreceği için restorasyon atölyesi denilen yerlerde muhafaza edilir. Korumak için bu eserlere bir takım kimyasal işlemler uygulanarak eşyalar korunur.


Arkeolojik Kazı Terimleri

Heykel, sanatsal değeri olan üç boyutlu eserlerdir. Ahşaptan, mermerden, kilden modeller yapılarak, tunç ve bronzdan da dökme yöntemi kullanılarak yapılan şekillerdir. Adak olarak, mezar abidesi olarak yada önemli bir olay adına yapılan anıt olarak yapılabildiği gibi bir kişiyi yüceltmek içinde yapılır.

Anatomi Terimleri

 


Anatomi Terimler, Anatomi, kısaca canlıların (İnsan, hayvan ve bitkilerin) yapısı bu yapı içerisinde bulunan organların birbiriyle ilişkilerini inceleyen bilime denir. Kısaca beden veya gövde yapısıdır. Anatomi terimleri ise bu beden yapıları ile eylemlerinin Latin ve Grekçe köken baz alınarak verilen ve uluslararasında tıbbi olarak kullanılan isimleridir

Anatomi terimleri iki esas gruba ayrılarak incelenebilirBirinci grup anatomik terimleri, anatomik yapı içindeki oluşumların yer ve yönünün anlamlarını taşırken, ikinci grup anatomi terimleri ise beden hareketlerini anlatmak için kullanılan isimlerdir.

Genel Anatomik Terimleri